Nagyon finom sütemények

MENÜ

dobostorta megalkotója Dobos.C József (1847–1924) híres pesti cukrászmester volt. Amikor 1884-ben-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, célja az volt, hogy olyan tortát készítsen, amely a kor kissé elmaradott hűtési technikái mellett is hosszú ideig fogyasztható és élvezhető marad.

Tiramisu (olaszul: tiramisùtirameˈsu) olasz desszert, amely az eredeti recept szerint az alábbiakból készül: babapiskóta, tojássárgája, feketekávé, mascarpone sajt, cukor, és kakaópor. A tirami sù olasz kifejezés átvitt értelmű jelentése „dobj fel”, ami a két koffeintartalmú összetevőre utal: a presszókávéra és a kakaóra. Az eredeti receptben nincs tojásfehérje vagy alkohol.

krémes közkedvelt sütemény. Története egészen a 16.század végéig nyúl vissza. Kezdeti formája ugyan nem hasonlított a ma jól megszokott krémeséhez. A krémes elkészítésével a 19. század első felétől próbálkoznak. Az elkészítés a 20. század 30-as éveitől nem változott nagymértékben.

 

 

 

 

Asztali nézet